Zdravje sluha in zdravje srca sta prepletena

Zdravje sluha in zdravje srca ter ožilja vplivata drug na drugega.

Ključ do dobrega sluha je zdrav slušni sistem. Ključ do zdravega slušnega sistema je zadosten pretok krvi v kritične dele, zlasti v polž. 
 
Ko je cirkulacija v polžu iz kakršnegakoli razloga ovirana – bodisi zaradi bolezni srca in ožilja ali hipertenzije (za vitalne elemente, ki so potrebni za ohranjanje zdravja in delovanja kot sta kisik in glukoza). Ko je naš slušni sistem dosledno prikrajšan za te vitalne elemente, je logično, da je posledica izguba sluha. 
 
Strokovnjaki z univerze Wichita State so izvajali več raziskav ter ugotovili, da je “okrnjeno zdravje srca in ožilja” negativno vplivalo na zdravje sluha. Ugotovili so, da obstaja pozitivna povezava med kardiovaskularno kondicijo / zdravjem in funkcijo osrednjega slušnega sistema pri odraslih. Odkrili so pomembno povezavo med nizkofrekvenčno izgubo sluha ter boleznimi srca in ožilja ter dejavniki tveganja. Nizkofrekvenčna izguba sluha lahko “napove” potencialni razvoj bolezni srca in ožilja. 
 
Odrasle z diagnozo nizkofrekvenčne izgube sluha je potrebno napotiti k ustreznemu zdravniku specialistu, da ocenijo možna tveganja povezana s srcem. Niste prepričani kje bi našli specialista? Mi vam lahko pomagamo! 
Deli s prijatelji