Ali je moj slušni aparat vodoodporen ?

Na žalost je trenutno na trgu le nekaj resnično vodotesni slušnih aparatov.

Namesto tega je večina slušnih aparatov vodoodpornih, kar pomeni, da jih ne smete potopiti v vodo, ampak lahko prenesejo malo vlage, mokrote.
Večina slušnih aparatov je vodoodpornih, ne vodotesnih. Vlaga ni prijatelj občutljivim elektronskim delom slušnih aparatov. Sestavni deli slušnih aparatov delujejo najbolje, če so čisti in suhi, tako kot pametni telefoni in prenosni računalniki.

Kako vodotesni so slušni aparati?

Vsi slušni aparati so prejeli dve oceni “IP” od 1 do 8, ki določata, kako odporni so na prah in vodo, od Mednarodne elektrotehnične komisije. Prva številka ocenjuje stopnjo zaščite pred naplavinami, kot sta prah ali pesek, in je ocenjena na lestvici 1-7. Druga številka, ocenjena na lestvici od 1 do 9, označuje, kako odporna je električna naprava na vlago. To je druga številka, ki označuje, kako vodoodporna je naprava.

Ali potrebujete slušni aparat z visoko stopnjo zaščite pred vlago?

Morda bi bilo potrebno razmisliti, če: živite v vlažnem/mokrem okolju ali uživate v hobijih, povezanih z vodo, kot sta čolnarjenje ali ribolov. Ste pozabljivi ali odsotni. Nekateri uporabniki slušnih aparatov pravijo, da so njihove naprave tako udobne, da jih popolnoma pozabijo vzeti ven, preden stopijo pod tuš.

Ne pozabite, da suhi slušni aparati najbolje delujejo. Tudi če ne spadate v eno od teh kategorij, je vedno dobro, da so vaši slušni aparati čim bolj suhi in čisti.

Skrb in čiščenje slušnega aparata

Vsako noč pred spanjem obrišite celotni slušni aparat z čistilnimi robčki, ki jih dobite v vsakem slušnem centru Audiomed. Če so vaši slušni aparati polnilni, jih polnite v vaši polnilni posodi v skladu z navodili. Za slušne aparate z baterijami za enkratno uporabo pustite vrata predala za baterije odprta do naslednjega jutra. To omogoča, da vsa vlaga, ki so jo zbrali čez dan, izhlapi čez noč.
Današnji slušni aparati so tehnološko čudo. Verjetno je, da čeprav vodotesni slušni aparati niso na voljo, lahko vodoodporni modeli prenesejo večino tistega, kar ponuja življenje.

Deli s prijatelji