Starkey slušni aparati

Starkey Slovenija

Zgodovina našega dobavitelja slušnih aparatov Starkey Hearing Technologies

Ustanovitelj Starkey, Bill Austin se je leta 1961 pri 19 letih, po ponudbi strica, zaposlil v njegovi trgovini s slušnimi aparati. Bill Austin je bil izjemno navdušen nad slušnimi aparati, zato je pričel obiskovati univerzo v Minnesoti z namenom, da bi postal zdravnik in nekega dne pomagal revnim. Kariero na fakulteti je prekinil, potem ko mu je stranka spremenila življenje.

Navdih Billa Austina

Kot pripoveduje Austin, je prijazen ostareli gospod prigovarjal, da so povratne informacije njegovega slušnega aparata tako glasne, da so mu dejansko poslabšale sluh in da mu jih nihče ni mogel povrniti. Austin je tako oblikoval novo slušalko in moškemu pomagal, da je spet slišal. Moški je bil izjemno hvaležen in njegov obraz je žarel od hvaležnosti, podoba, ki si jo je Austin zapolnil do konca življenja. Svoj čas in energijo je vlil v slušne naprave. “Kot zdravnik bi lahko pomagal morda 20, 25 ljudem na dan,” je dejal Austin. “Zdelo se mi je, da bi lahko s slušnimi aparati vplival na več ljudi.”

Starkey Labs

Zato je leta 1967 Bill ustanovil majhno prodajalno slušnih aparatov. Leta 1970 je za 13.000 dolarjev kupil podjetje in pričel izdelovati ušesne vložke in slušne aparate z imenom Starkey Labs. Starkey je prvo podjetje na svetu ki je ponudilo 90-dnevno preizkusno obdobje v tej industriji. Leta 1983 se je prodaja podjetja podvojila, ko je Ronald Regan med predsedovanjem začel uporabljati Starkey slušne aparate. Bill Austin je osebno pomagal petim ameriškim predsednikom, dvema papežema, materi Terezi, Nelsonu Mandeli in drugim drugim pomembnim voditeljem s slušnimi aparati Starkey.

Starkey danes

Starkey Hearing Technologies je ameriško podjetje, s sedežem v Minnesoti, ki proizvaja slušne aparate in je eno izmed največjih proizvajalcev slušnih aparatov na svetu. Od leta 2019 ima podjetje več kot 5000 zaposlenih in so prisotni na več kot 100 trgih po vsem svetu. Starkey je edini svetovni proizvajalec slušnih aparatov v ameriški lasti.

Fundacija Starkey

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije od leta 2019 približno 466 milijonov ljudi po vsem svetu, vključno z 34 milijoni otrok, imajo okvaro/izgubo sluha. Da bi odpravili izgubo sluha, s katero se soočajo države v razvoju, sta leta 1984 Bill in njegova žena Tani ustanovila Starkey Hearing Foundation. Leta 2017 je Starkey fundacija podarila milijon slušnih aparatov vsem, ki jih potrebujejo po svetu.

Deli s prijatelji