Nasveti ob uporabi slušnih aparatov in obraznih mask

slušni aparati zaščitne maske obrazne maske

Uporaba zaščitnih mask v obdobju pandemije Covida-19 je postala nekaj običajnega in na nekaterih javnih mestih celo obvezen del našega vsakdanjika. Znano je, da osebam z okvaro sluha, ohromljena komunikacija s sogovorci predstavlja izjemno breme, saj le tem maska prekriva celoten predel ust. Govor je tako popačen in zadušen, težavno je tudi branje z ustnic.

Žal pa to ni edina težava s katero se soočajo posamezniki z okvaro sluha. Uporabniki zaušesnih slušnih aparatov ob vsakokratni namestitvi in odstranitvi obrazne maske tvegajo možnost izgube aparata, bodisi zaradi njegove velikosti kot tudi lege za samim ušesom.

Priporočila

Za vas smo pripravili nekaj priporočil, z dosledno uporabo katerih boste močno zmanjšali tveganje, da bi svoj dragoceni slušni aparat izgubili:
1. V koliko je to mogoče, poskušajte uporabljati masko, ki se namesti okoli glave in ne okoli ušes
2. Daljše lase poskusite oblikovati v figo, okoli katere si potem ustrezno namestite masko.
3. Na krajši del traku všijte dva gumba. Trakove maske na vsaki strani zataknite okoli posameznega gumba.
4. Gumbe lahko všijete tudi na trak za lase in ravnate povsem enako kot pri tretjem koraku.

V primeru izgube slušnega aparata

V kolikor bi slušni aparat ob nepazljivem ravnanju z masko vseeno izgubili, vam priporočamo naslednje:

• ostanite mirni
• uporabniki slušnih aparatov Livio, Livio AI ali Livio Edge AI lahko za iskanje izgubljene naprave uporabite mobilno aplikacijo Thrive, ki vam enostavno prikaže zadnjo lokacijo na kateri se je nahajala vaša naprava (deluje tudi kadar je baterija prazna)
• V kolikor niste uporabnik zgoraj zapisanih naprav, bodite potrpežljivi in natančno preglejte območja kjer bi lahko izgubili svojo napravo

Starkey slušni aparati in obrazne maske

Socialno distanciranje in uporaba obraznih mask otežujejo razumevanje bolj kot kadarkoli prej, vendar Starkey slušni aparati tej težavi uspešno kljubujejo.

• Naši po meri narejeni slušni aparati se vam pri uporabi in odstranjevanju obraznih mask ne bodo zatikali in izpadali iz ušesa
• Sistemska izbira nastavitve EDGE na vašem aparatu vam z enim samim pritiskom na gumb omogoča povečanje glasnost govora sogovorca in ponovno ga lahko razumete in slišite, kot če obrazne maske sploh ne bi uporabljal.
• Slušni aparat se avtomatsko prilagodi socialnem distanciranju in zmanjšuje šume iz okolja.

Deli s prijatelji