Primerjava med baterijskim (za enkratno uporabo) in polnilnim slušnim aparatom

Varčni slušni aparati

Vsi slušni aparati Starkey imajo ne glede na slog, velikost ali tehnološko raven, enake osnovne komponente: mikrofon, ojačevalnik, sprejemnik in baterijo. Baterija služi, kot vir energije za vaš slušni aparat in je ključnega pomena za pravilno delovanje le teh.

Baterije za enkrato uporabo (cink- zrak):

Slušni aparati z baterijo za enkratno uporabo so na voljo v štirih velikostih in so barvno označene. Baterije se aktivirajo z zrakom, kar pomeni, da začnejo delovati, ko odstranite barvni jeziček – nalepko, ki kisiku omogoča vstop v baterijo. Nalepko – jeziček, odstranite takrat, ko jo boste uporabili. Za daljšo življenjsko dobo baterije, nalepko – jeziček odlepite, baterijo pustite minuto na mizi in jo potem vstavite v slušni aparat.

Razmislek ob nakupu:

Življenjska doba baterije za slušni aparat za enkratno uporabo običajno traja 5-7 dni, odvisno od velikosti baterije, potreb uporabnika, zahtevnosti okolja poslušanja, časa uporabe, izgube sluha in drugih dejavnikov.

– Dostopnost: ko baterija izgubi energijo, jo boste morali zamenjati. Priporočljivo je, da imate rezervno baterijo vedno pri roki oz na razpolago. Lahko jih kupite pri nas v slušnem centru, na spletu ali v številnih trgovinah ali lekarnah.

– Prenosljivost: z baterijami za enkratno uporabo je lahko potovati in ne zavzamejo veliko prostora.

Polnilni slušni aparati:

Polnilni slušni aparati so na voljo pri vseh za-ušesnih modelih (BTE, RIC) in v-ušesnih modelih (ITC, ITE) – edini polnilni v-ušesni slušni aparat na trgu. Polnilni slušni aparati so povezljivi z vašim telefonom ter aplikacijo Thrive Hearing Control, ki deluje brezhibno s slušnimi aparati, ki vam omogoča popoln nadzor nad vašimi slušnimi aparati. Preprosto spremljajte, nastavite, prilagajajte ter poslušajte glasbo ali telefonske klice sprejmite s pritiskom na gumb direktno v vaš slušni aparat.

Razmislek ob nakupu - prednosti:

– Brez menjave baterij: polnilni slušni aparati zagotavljajo, da se vam ni treba ukvarjati z menjavo baterij, kar je velika prednost, sploh za tiste, ki niso tako ročno spretni.

– Varčni: zaradi električnega napajanja, vam ni potrebno kupovati baterije za enkratno uporabo (letni strošek baterij je med 100-200€).

– Neprekinjena uporaba: tehnologija je prišla tako daleč, da ko je slušni aparat enkrat napolnjen, zdrži cel dan. Z polnilnim sistemom Livio lahko z enim polnjenjem uporabljate svoj slušni aparat do 24ur, prav tako pa vam polnilna postaja nudi polnjenje še do 3 krat brez napajanja z električnim stikom (ko je polnilna postaja polna, služi kot power bank in ne potrebuje električnega stika).

– Enostavna uporaba: med spanjem preprosto pustite, da se slušna aparata polnita v polnilni postaji.

– Prijazni okolju: v obdobju treh let v povprečju uporabnik slušnih aparatov zavrže 300 baterij za enkratno uporabo. V enakih pogojih z polnilnimi slušnimi aparati, namesto tega uporabimo samo dve bateriji.

 

Deli s prijatelji