Potovanje s slušnimi aparati

Bližajo se prazniki in s tem se poraja vprašanje, kam na dopust?

Slušni aparati so zasnovani tako, da so velik del našega vsakdanjega življenja in bi morali biti ena prvih stvari na vašem seznamu pakiranja, ko je čas za potovanje. Ne glede na to ali potujete službeno ali zaradi zabave, je pomembno, da so slušni aparati v najboljšem stanju in si s tem zagotovite da ničesar ne zamudite in preslišite!

Ključnega pomena je moč slušnega aparata

Poskrbite da boste potovali z zadostno količino baterij, če so slušni aparati na baterije. Pri potovanju s polnilnimi slušnimi aparati pa morate pri sebi imeti polnilec in napajalni kabel. Če seveda želite, da so vaši slušni aparati uporabni na potovanju.

Samozavestno v komunikaciji

Povejte sopotnikom, da imate izgubo sluha in bodite pripravljeni zaprositi za pomoč, kadar je to potrebno. Svojih slušnih aparatov ne puščajte doma, da bi jih ohranili na varnem. Če ste se na potovanje pripravili, je izguba slušnega aparata malo verjetna, prav tako pa boste lahko jasno in razločno razumeli.

Prtljago spakirajte, kot profesionalec

Pripravite in spakirajte vse pripomočke za slušne aparate (baterije, polnilne postaje, dodatki,…) v ročno prtljago, tako da jih boste imeli s seboj, pri roki na letalu, avtobusu ali v avtomobilu.

Pravila na letališču in letalu

Slušne aparate lahko nosite tudi pri rentgen pregledu. Prav tako, vam ni treba na letalu izklopiti vaših slušnih aparatov ali njihovih brezžičnih funkcij. FAA izvzame naprave, kot so slušni aparati in srčni spodbujevalniki, ker ne oddajajo signalov, ki bi lahko motili krmiljenje letala.

Odlaganje slušnih aparatov

Za na pot si pripraviti posebno škatlico za odlaganje vaših slušnih aparatov. Slušnih aparatov nikakor ne puščajte v zvitih prtičkih ali robčkih, vedno jih odložite v škatlico.

Dostopanje do dodatne opreme

Na potovanje lahko odnesete dodatno opremo, kot so oddaljeni mikrofoni ali namizni mikrofoni. Če imate dodatke, ki vam pomagajo pri komunikaciji s svetom okoli vas, bodo vaše počitnice še boljše in malo manj stresne!

Aplikacija Thrive

Povežite se s svojo aplikacijo in si tako olajšajte nadzor nad vašimi slušnimi aparati. Aplikacija Thrive vam lahko pomaga najdi pripomočke če jih ne najdete na določenem območju, ki ste jih nastavili med potovanjem. Izkoristite lahko tudi številne funkcije Thrive, kot so prevajana, funkcija opomnikov in zmožnosti pretakanja zvoka, da kar najbolje izkoristite svoje potovanje.

Bodite pozorni na vlago

Če potujete na toplo in v bližino vode (plaža, jezera,…) boste tudi aktivni in se boste morda potili, imejte s seboj sušilni pripomoček – sušilna tabla, katera vam omogoča sušenje slušnih aparatov pri izpostavljenosti vlage.

Čistoča slušnega aparata

ne pozabite na čistilne pripomočke (čistilni robčki, pršila, clear hear filtri, razni čistilni seti,…) da bodo vaši slušni aparati v dobrem stanju. Upoštevajte običajno dnevno vzdrževanje tudi med potovanjem, da zagotovite dolgo življenjsko dobro slušnih aparatov.

Za več nasvetov in trikov za potovanje s slušnimi aparati se obrnite na svojega slušnega strokovnjaka / akustika. Če še nimate slušnega aparata, vam lahko pomagamo – enostavno se naročite v naših slušnih centrih in optiki Audiomed!

Deli s prijatelji