Izguba slušnih aparatov

Ljudje izgubijo slušne aparate na veliko načinov.

Pes mi je pojedel slušne aparate – malo za šalo, malo zares. Dandanes so slušni aparati majhni. Zaradi tega jih je enostavno izgubiti in pogosto se zgodi tudi to, da jih pojedo hišni ljubljenčki, ki jih zamenjajo za svojo najljubšo igračo.

Dobre navade za ravnanje s slušnimi aparati

Na splošno ljudje izgubijo slušne aparate, ker ne razvijejo rutine. Dobro je, da slušne aparate nosite ves čas, ko ste budni. Če so v ušesih, je manj verjetno, da se bodo izgubili. Če slušne aparate spravite v škatlo/polnilnik, ko jih odstranite, je verjetnost da jih izgubite veliko manjša. Razvijanje dobrih navad je pomembno za preprečevanje izgube.

To pomeni, da naredite nekaj dodatnih korakov, tudi če ste zelo utrujeni in želite zadremati. Pripomočke je enostavno zbiti s stranske mizice ali pulta v umivalnik. Dobro bi bilo tudi razmisliti o posebni posodi samo za slušne aparate, v katero bi jih spravili, ko jih vzamete ven, kadar ste na poti.

Načinov, na katere ludje izgubijo slušne aparate je ogromno. Od tega, da jih prežvečijo hišni ljubljenčki, da jih shranijo v žepe iz katerih hitro padejo, zgodilo se je že tudi, da so jih postavili v skledo s prigrizki in pomotoma ugriznili vanje.

Kaj storiti, če izgubite slušni aparat

Seveda lahko tudi najbolj pridni in skrbni ljudje izgubijo slušni aparat. V tem času, ko iščete svoje slušne aparate, se lahko obrnete na svojega ponudnika, za začasno nadomestilo. Če jih ne najdete, pa je najboljša rešitev za zdravje vašega sluha, da naročite nove.
Kako dolgo iskati slušne aparate, je odvisno od okoliščin. Če ste jih izgubili doma, si vzamite kakšen teden, da jih poskusite najti. Če ste jih izgubili kje drugje, je najbolje da ne čakate in naročite nove takoj.

Pazite tudi na svoje baterije

Majhne gumbaste baterije, ki jih najdemo v slušnih aparatih in številnih drugih napravah, so lahko mamljive za hišne ljubljenčke in majhne otroke. Če sumite, da je otrok pogoltnil baterijo, nemudoma pokličite zdravniško pomoč, saj so tovrstni primeri ko otrok potrebuje zdravniško pomoč, potem ko so pogoltnili majhne predmete v porastu.

Zato, da takšnih težav ne bo, razvijte dobre navade glede shranjevanja slušnih aparatov, ko jih nimate v ušesih, poskrbite, da se aparati dobro prilegajo in se o morebitnih težavah pogovorite s svojim slušnim specialistom.

Deli s prijatelji