Alarm padca

Audiomed

Padci so najhujše in najbolj frekventne poškodbe pri starejših ljudeh. S slušnimi aparati LIVIO AI jih lahko spremljate oz omejite.

Vsako leto pade približno tretjina ljudi, starih od 65 let ali več. Marsikateri padec se konča z zlomom. 3 milijone ljudi obišče ER zaradi padcev vsako leto, eden od petih padcev pa povzroči resne poškodbe. Če ste starejši ali imate koga, ki je, je strah pred padcem sigurno ena izmed prvih skrbi. Če so kosti krhke zaradi osteoporoze, se zlomijo še bistveno prej in večkrat kot sicer.

Študija Johna Hopkinsa

Razlogov, zakaj so starejši ljudje bolj podvrženi padcem je več: strah, zdravstveni problemi posameznikov, problemi z vidom, počasnejši refleksi. Po padcu zgubijo samostojnost, lahko pa tak dogodek nenadoma spremeni življenje svojcem. Študija Johna Hopkinsa je prišla do spoznanja, da lahko tudi nezdravljena izguba sluha povzroči padec. Upoštevajoč podatkovno bazo nekaterih nacionalnih inštitutov ter raziskav, so prišli do spoznanja, da ljudje z blago izgubo sluha padejo 3x hitreje, kot ljudje brez izgube sluha. Vseeno pa je na obzorju dobra novica, da lahko z nošenjem slušnih aparatov te padce balansiramo oz še bolje, klinična raziskava je pokazala, da je uporaba slušnih aparatov povezana z nižjim rizikom padca kot pri ljudeh z izgubo sluha.

Slušni aparat Livio AI

Očiten način za izboljšanje sluha je nošenje slušnih aparatov. Slušni aparat Livio AI pa je edinstven aparat na svetu. Z vgrajenimi 3D senzorji, LIVIO AI slušni aparat zazna, ko uporabnik pade, pošlje urgentno sporočilo družinskim članom ali izbranim prijatelje (delovanje: uporabnik izbere 3 kontakte, kateri bodo obveščeni v primeru padca, kontakte uporabnik zelo preprosto naloži preko Thrive aplikacije, opozorilna funkcija avtomatsko pošlje signal, če uporabnik pade, opozorilna funkcija vsebuje tudi GPS lokacija uporabnika, skrbnik lahko nemudoma uporabnika pokliče in mu nudi prvo pomoč, fukcija ročnega opozarjanja dovoljuje uporabniku, da se samo dotakne aparata in alarm gre naprej). Slušni aparat Livio AI poleg vseh ostalih stvari, koristi tudi anatomiji in psihologiji človeškega telesa. Ob običajni telesni aktivnosti balancira ravnotežni sistem srednjega ušesa in stabilizira glavo. Našim uporabnikom slušnih aparatov in njihovim bližnjim to poenostavi življenje in jim predstavlja večjo brezkrbnost.

Deli s prijatelji