Visoke ravni hrupa pri delu so škodljive za sluh

Izpostavljenost hrupu lahko vpliva na vaš sluh.

Hrup in izguba sluha

Ko pomislite na izgubo sluha zaradi hrupa, je normalno, da stanje takoj povežete z izpostavljenostjo glasnim dogodkom ali dejavnostim, kot so koncerti, ognjemeti in lov. Vendar je dejstvo , da je izguba sluha zaradi hrupa povezana z vašim vsakdanjim življenjem, prav tako vključuje tudi vaše delovno mesto.
Eden od štirih delavcev, ki so izpostavljeni poklicnemu hrupu, ima težave s sluhom.

Študije kažejo, da lahko hrup na delovnem mestu močno vpliva na sluh

Raziskovalci iz Nacionalnega inštituta za varnost in zdravje pri delu so analizirali podatke iz slušnih okolij delavcev v ZDA, ki so bili izpostavljeni visokim stopnjam hrupa pri delu, in tistih, ki niso bili. Rezultati: 23 odstotkov delavcev, ki so bili izpostavljeni poklicnemu hrupu, je imelo težave s sluhom, 7 odstotkov delavcev pa je imelo težave s sluhom, čeprav niso bili izpostavljeni poklicnemu hrupu.
Od istih delavcev, ki so bili izpostavljeni poklicnemu hrupu, jih je 15 odstotkov imelo tinitus, 9 odstotkov pa je imelo tinitus in težave s sluhom. Od delavcev, ki niso bili izpostavljeni poklicnemu hrupu, jih je 5 odstotkov imelo tinitus, 2 odstotka pa sta imela tinitus in težave s sluhom.

Zaključek: višje kot so ravni hrupa, večji je vpliv na sluh

Poklicna izguba sluha ni le ena najpogostejših bolezni povezanih z delom, ampak je tudi trajna. (Čeprav ni kirurškega ali medicinskega zdravljenja, lahko pomagajo slušni aparati.) In če pomislite, da je po podatkih centrov za nadzor in preprečevanje bolezni približno 22 milijonov delavcev vsako leto izpostavljenih potencialno škodljivemu hrupu na delovnem mestu, je zavedanje za visoko raven hrupa na delovnem mestu, pomembnejše kot kadarkoli prej.

Deli s prijatelji