V fitnesu povečajte utrip in ne dB

Znaki, na katere morate biti pozorni, če je preglasno v fitnesu? 

Kadar izgubimo sluh, zaradi pretirane izpostavljenosti hrupu, se vaš sluh žal ne bo obnovil. Izgubljen sluh, se žal ne da povrniti. Takšna izguba sluha je postopna in neopazna, ko pa zaznamo pa je že prepozno, da bi nastalo škodo preprečili. Vendar nikoli ni prepozno, da ukrepate in preprečite nadaljnjo, večjo škodo.

Fitnes ali telovadnica je okolje kjer je vse glasno, prav tako pa je prisotna glasba, pod pretvezo, da glasna glasba motivira in pomaga zadržati obiskovalce / člane telovadnice oziroma fitnesa. Raziskave kažejo, da je povečanje tempa oziroma srčnega utripa (namesto glasnosti glasbe) najboljši način za motiviranje obiskovalcev fitnesa in fitnes programov. 

Znaki, na katere morate biti pozorni, če je preglasno v fitnesu?

Zaupajte svojemu instinktu. Če menite, da je preglasno, verjetno tudi je. Kadar morate kričati, da vas slišijo na sosednji napravi. Med treningom ali po treningu vam zvoni v ušesu. Prenesite si mobilno aplikacijo SoundCheck, ki vašemu telefonu omogoča merjenje ravni hrupa v okolju. To vam bo pomagalo vedeti, ali se glasba prevaja pri varni glasnosti. Aplikacija SoundChek, se lahko uporablja tudi v različnih situacijah zunaj fitnesa – na primer v restavracijah, koncertih,…

5 nasvetov, kako se izogniti pretiranemu hrupu v fitnesu

Ko razmišljate o včlanitvi v fitnes, ga prej obiščite, preizkusite ter ocenite raven hrupa ter se z aplikacijo SoundCheck prepričajte, da je glasnost v prostoru sprejemljiva. Bodite zagovornik zdravega sluha. Pogovorite se na recepciji fitnesa o glasnosti v prostoru. Če je za vas preglasno, verjetno niste edini. Preverite vaš sluh pri vašem slušnem akustiku, če opazite spremembe sluha, zvonenje ali polnost v ušesih. Med vadbo nositi zaščito za sluh in v fitnesu oiščite prostor, ki je čim dlje od zvočnikov. Ušesni čepki iz pene so ekonomična in začasna rešitev, razmislite o nakupu ušesnih čepkov po meri, da zmanjšate raven zvoka. Vzemite si odmor med treningom. Ko potrebujte požirek vode ali se obrišete z brisačo, stopite iz prostora za 30-60 sekund, da si ušesa odpočijejo.

Audiomed s Starey produkti in slušnimi aparati, zagovarjamo zdrav način življenja. Smo tukaj, da vas opomnimo, da poleg ostalih poskrbite tudi za svoj sluh. Poslušajte bolje, živite bolje!

Deli s prijatelji