Primerjava med baterijskimi in polnilnimi slušnimi aparati

Vsi slušni aparati Starkey imajo ne glede na slog, velikost ali tehnološko raven enake osnovne komponente: mikrofon, ojačevalnik, sprejemnik in baterijo. Baterija služi, kot vir energije za vaš slušni aparat in je ključnega pomena za pravilno delovanje le teh.

Baterije za enkrato uporabo (cink- zrak):

Na voljo so v štirih velikostih in so barvno označeno. Baterije se aktivirajo z zrakom, kar pomeni, da začnejo delovati, ko odstranite barvno jeziček – nalepko, ki kisiku omogoča vstop v baterijo. Nalepko – jeziček, odstranite takrat, ko boste pripravljeni na uporabo. Za daljšo življenjsko dobo baterije, nalepko – jeziček odlepite, baterijo pustite minuto na mizi in jo potem vstavite v slušni aparat.

Razmislek ob nakupu:

Življenjska doba – baterije za slušni aparat za enkratno uporabo običajno traja 5-7 dni, odvisno od velikosti baterije, potreb uporabnika, zahtevnosti okolja poslušanja, časa uporabe, izgube sluha in drugih dejavnikov.

Dostopnosti:

ko baterija izgubi energijo, jo boste morali zamenjati. Priporočljivo je, da imate rezervno baterijo vedno pri roki oz na razpolago. Lahko jih kupite na spletu ali v številnih trgovinah ali lekarnah.

Prenosljivost:

Z baterijami za enkratno uporabo je lahko potovati in ne zavzamejo veliko prostora.

Polnilni slušni aparati:

Polnilni slušni aparati so na voljo v večini standardnih modelov BTE in RIC.

 

Razmislek ob nakupu – prednosti:
Brez menjave baterij – polnilni slušni aparati zagotavljajo, da se vam ni treba ukvarjati z menjavo baterij, kar je velika prednost, sploh za tiste, ki niso tako ročno spretni.
Varčni – zaradi električnega napajanja, vam ni potrebno kupovati baterije za enkratno uporabo (letni strošek baterij je med 100-200€).
Neprekinjena uporaba – tehnologija je prišla tako daleč, da ko je slušni aparat enkrat polnjen, zdrži cel dan. Z polnilnim sistemom Livio lahko z enim polnjenjem uporabljate svoj slušni aparat do 24ur. Prav tako pa vam polnilna postaja nudi polnjenje še do 3 krat brez napajanja z električnim stikom (ko je polnilna postaja polna, služi kot power bank in ne potrebuje električnega stika).
Enostavna uporaba – med spanjem preprosto pustite, da se slušna aparata polnita v polnilni postaji.
Prijazni okolju – skozi tri leta v povprečju uporabnik slušnih aparatov zavrže 300 baterij za enkratno uporabo. V enakih pogojih z polnilnimi slušnimi aparati, namesto tega uporabimo samo dve bateriji.

V vsakme primeru je lažja uporaba polnilnih saj se izogneš strošku baterij (100-200eur letno) plus tega da večina naših uporabnikov ob nepravilni vstavitvi baterij poškodujejo slušni aparat (kar veliko je takšnih ki imajo tresavico in ne vidijo dobro in na silo tiščijo notri napačno baterijo in polomijo stvari)…..

Ob nakupu slušnega aparata korekcijska očala brezplačno!