Slušni aparat in zvočna okolja

Kaj so zvočna okolja in kako ter kdaj jih uporabljati?

Ob obisku slušnega centra ali ko odprete brošuro s slušnimi aparati boste naleteli na izraz programi oziroma zvočna okolja. Programi se nanašajo na različna okolja v katerih se gibate in do katerih lahko dostopate, kot uporabnik slušnega aparata. Programi oziroma zvočna okolja manipulirajo z ojačevanjem frekvenčnih odzivov in usmerjenost mikrofona, da zagotovijo optimalno kakovost zvoka v določenih situacijah poslušanja v katerih se nahajate. Na primer: program avditorij, zagotovi enostavno poslušanje z razdalje, kar je v pomoč v gledališčih in cerkvah ter v prostorih, ki so veliki in v katerih odmeva.

Za večino uporabnikov slušnih aparatov je zvočno okolje “normal” edini program, ki ga potrebujejo. Pomembno je omeniti, da ima večina Starkey slušnih aparatov samodejno oziroma avtomatsko delovanje in prilagajanje okolju v katerem se gibate. Z najnovejšo tehnologijo so slušni aparati sposobni oceniti zvoke, signale in prilagoditi govor, hrup v ozadju in ostale zvoke iz okolja. To pomeni, da se med slušni aparat samodejno prilagaja in zagotavlja optimalno kakovost zvoka (od vetrovnega igranja golfa na igrišču, do srečanje družbe v živahni restavraciji).

Vendar pa obstaja nekaj situacij v katerih vam bo vaš slušni akustik / slušni strokovnjak pomagal nastaviti dodatne programe oziroma zvočna okolja za boljšo izkušnjo poslušanja. Če radi uživate v poslušanju glasbe v živo, koncertih ter gledališču je dobro uporabiti glasbeni program. Strakey glasbeno zvočno okolje izboljša nianse pesmi, zagotavlja bogatejšo in polnejšo kakovost samega tvoka. Če imate slušne aparate Muse, Livio, lahko tudi ustvarite programe po vaši želji in meri. Telefon in telefonski pogovori bodo bolj razločni na stacionarnih in mobilnih telefonih. Serija Livio vam prav tako nudi “stream” pretakanje zvoka iz telefona direktno v uho. Obstaja veliko programov oziroma zvočnih okolij kot so restavracija (množica, srečanja,..) ki vam olajšajo in izboljšajo udobje in zmanjšajo napor pri poslušanju v hrupnih okoljih. Slušni akustik / slušni strokovnjak pa vam bo prilagodil delovanje mikrofonov slušnega aparata v določenem programu. Program narava, vam omogoča uživanje na prostem in v največji meri zmanjša hrup vetra. Zvočna okolja lahko spreminjate z dotikom na tipko na slušnem aparatu, preko daljinskega upravljalnika ali v primeru naših slušnih aparatov Livio lahko uporabniki preko mobilne aplikacije Thrive spreminjate oziroma dostopate ter ustvarite po meri programe. Uporaba več programov je lahko odličen način za personalizacijo vaše izkušnje s slušnim aparatom.

Preverite naše nove slušne aparate Muse ter Livio z najnovejšo avtomatizirano tehnologijo ali našo aplikacijo Thrive (združljivo s slušnimi aparati Livio).

Deli s prijatelji