Primerne službe

za posameznike, ki se soočajo z izgubo sluha

6 primernih služb za posameznike, ki se soočajo z gluhostjo oziroma izgubo sluha

Čeprav se je odstotek gluhih in naglušnih povečal in se vsako leto še povečuje, se porajajo vprašanja, kako je glede službe. Kaj je razlog za nizko stopnjo zaposlenosti gluhih ter težko naglušnih? Ali zanje ni delovnih mest? Zagotovo NE. Obstaja veliko kariernih priložnosti za gluhe in težko naglušne posameznike. Zelo malo poklicev dejansko zahteva, da ima oseba popoln sluh. Na primer: zdravstvena dela, prevod besedil, računalniška dela itd. se lahko opravljajo brez sposobnosti slišanja.

1. Načrtovalec dogodkov

Ste bili zadolženi za organizacijo različnih dogodkov, kot so rojstni dnevi, slovesa in obletnice za prijatelje in družino? Vam načrtovanje in reševanje dneva dvigujeta samozavest? Potem ste ustrezen kader za delo v organizaciji. Da, razumemo izzive, ki vas skrbijo. Toda poglejte okoli, celo gospa Helen Keller je vodila številne kampanje. Poleg tega obstaja nešteto kariernih priložnosti za gluhe osebe in težko naglušne na tem področju.

2. Medicinski brat / medicinska sestra

Ali ste motivirani, da pomagate drugim s podobnimi motnjami (izguba sluha)? Potem je treba razmisliti o tej poklicni možnosti. Kot medicinec boste odgovorni za diagnosticiranje, preprečevanje in zdravljenje težav. Funkcionalna področja za to delovno mesto so šole, bolnišnice in druge zdravstvene ustanove.

3. Upravitelj družbenih medijev

Del vašega dela bo vodenje ekipe novincev na področju socialnih medijev in njihovo usposabljanje. Poleg tega boste odgovorni tudi za upravljanje in vzdrževanje trenutne vsebine družbenih medijev. Vaše strokovno znanje se bo pokazalo, ko boste ustvarili slike, grafiko / umetnost po meri in videoposnetke za promocijo organizacije.

4. Ponudnik dnevnega varstva za naglušne otroke

Za starše je zelo težko, otroka pustiti v vrtcu, še posebej, če njihov otrok slabo govori ali sliši. Iz preprostega razloga, redno dnevno varstvo morda ne bo moglo zadostiti razvojnim potrebam naglušnega otroka. Ker ste morda izkusili podobne težave med učenjem branja in pisanja. Če obožujete otroke in radi predajate znanje, je to priložnost za vas.

5. Spletni oblikovalec

Če je bilo ustvarjanje značilnih dizajnov in postavitev vedno vaša stvar, potem bi morala biti, ta poklicna možnost na vrhu vašega seznama. Ne da bi vam bilo treba veliko komunicirati, boste lahko s svojim delom pokazali svoj potencial. Vaš dizajn in programiranje bosta veliko povedala o vašem znanju. Če želite dobiti službo spletnega oblikovalca, potrebujete globoko razumevanje programskih kod in vizualnega oblikovanja.

6. Pisatelj / urednik/ lektor

Nihče ni nikoli slišal za preveč dobrih pisateljev, ker jih je vedno primanjkovalo. Se sprašujete, zakaj vam to povemo? Ker ima vsak posameznik drugačen in edinstven pogled na svet. In pisateljski svet prijazno sprejema tiste, ki znajo jasno in vljudno predstaviti svoje poglede. Morda vas bo presenetilo, vendar so bili gluhi tudi slavni avtorji, kot so Sara Novic, Marlee Matlin, Donald Harington itd.

Deli s prijatelji