Povprečna življenjska doba slušnega aparata

Slušne aparate naj bi menjali vsake tri do pet let.

Kako pogosto naj zamenjam svoj slušni aparat?

Slušni aparati se pogosto zamenjajo po tri do pet letih. Slušni aparati seveda lahko delujejo dlje kot pet let, vendar jih pogosto zamenjajo, da posodobijo vezje za izboljšanje kakovosti poslušanja. Prav tako je včasih je popravilo starega aparata, ki mu je potekla garancija, dražje kot zamenjava z novim aparatom.

Vzdržljivost in delovanje slušnih aparatov

Današnji slušni aparati so bolj izpopolnjeni kot kdajkoli prej. Uporabljajo najnaprednejšo mikroelektroniko, brezžične radie in računalniške procesorje ter so izdelani po natančnih specifikacijah, da nudijo najboljši možni sluh, kar vključuje to, da so odporni na vlago, prah in umazanijo.

Če slušne aparate nosite tako, kot so namenjeni za nošenje – to pomeni vsak dan ves dan – potem bodo zagotovo izpostavljeni precej težkemu okolju. To lahko vključuje znoj, olja za telo, ušesno maslo, lak za lase, losjon, ličila, dež, vlago, prah, cvetni prah itd. Če k temu dodamo, da slušni aparati včasih padejo na tla, rožljajo po torbicah in nahrbtnikih, se zvijajo in obračajo med vstavljanjem in jemanjem in še veliko več, pa kljub vsemu še naprej delujejo – torej so zelo vzdržljivi. Vendar to ne pomeni, da se slušni aparati nikoli ne pokvarijo ali jih ni treba zamenjati.

Značilna je petletna življenjska doba

Povprečna življenjska doba slušnega aparata je približno pet let. To je ob predpostavki, da uporabnik redno čisti in vzdržuje slušne aparate ter da njegov slušni specialist pregleda in očisti aparate vsaj vsakih šest mesecev.

Kljub temu v tem petletnem obdobju ni nevsakdanje, da je treba slušne aparate včasih popraviti. Ko slušni aparati dosežejo mejo petih let, pa je treba resno razmisliti o vlaganju v nove slušne aparate namesto v popravilo starih. Ne glede na to, kako trpežni so današnji slušni aparati, se bodo komponente sčasoma pokvarile zaradi dnevne izpostavljenosti vremenskim vplivom. Na tej točki so novi slušni aparati veliko boljša naložba kot nadaljevanje popravljanja starih.

Tehnologija slušnih aparatov je vsako leto boljša

Nakup novih naprav vam ne bo zagotovil le zanesljivejšega kompleta slušnih aparatov. V času, ko ste nosili te starejše naprave, bo tehnologija slušnih aparatov napredovala. Bistveno. To pomeni boljšo kakovost zvoka, boljši sluh v hrupu, napredek v brezžični tehnologiji, več možnosti dodatne opreme in več funkcij, ki izboljšajo življenje. Tako kot vsa tehnologija tudi slušni aparati postajajo vse boljši in boljši. Z rednimi naložbami v nove slušne aparate uporabniki dobijo zanesljive slušne aparate, ki zagotavljajo najboljši možen sluh, kar je vedno najpomembnejše. In pri slušnih aparatih je donosnost naložbe pogosto neprecenljiva.

Če vas zanimajo novosti, na področju slušnih aparatov, se oglasite v enem izmed naših slušnih cetrov.

Deli s prijatelji