Polnilni slušni aparati

Napolnite, sprostite se, ponovite!

Polnilni slušni aparati oziroma slušni aparati, ki jih je mogoče polniti so v svetu slušnih aparatov “nov trend”. Si predstavljate, da bi na svojem mobilnem telefonu vsako jutro zamenjali baterijo? V preteklosti, žal niso bile na voljo litij-ionske baterije v majhni velikosti in tako zmogljive, da bi jih lahko uporabili v slušnih aparatih. Vendar, sedaj je to mogoče, zahvaljujoč litij-ionski tehnologiji. Litij-ionske baterije so dolgotrajne in zanesljive. Polnilni slušni aparati ponujajo veliko prednosti, ni vam potrebno skrbeti in kupovati baterije za slušne aparate. Z nakupom polnilnih slušnih aparatov smo do okolja bolj varčni, ga razbremenimo, ohranjamo naravne vire in varčujemo z energijo.

V-ušesni slušni aparati narejeni po meri

Spoznajte prve brezžične v-ušesne slušne aparate po meri na SVETU. Po meri narejeni v-ušesni slušni aparati se popolnoma usedejo v uho, med nošenjem ali odstranjevanjem zaščitne maske, vas ne ovirajo. Po meri narejeni v-ušesni slušni aparati se ne bodo zapletli z masko ali jih po pomoti potegnili ven. Uporabite funkcijo “MASK MODE” in okrepite frekvence govornega področja, da boste lahko slišali ljudi, ki nosijo zaščitne maske. Brezžični v-ušesni slušni aparati narejeni po meri so na voljo v različnih barvnih izvedbah, ki vam omogoča, diskretni videz. Polnilna postaja vam zagotavlja 24-urno uporabo slušnih aparatov z enim samim polnjenjem. Na voljo v seriji Livio Edge AI, Livio AI in Livio.

Polnilna baterija je preoblikovana

Polnilni slušni aparati Starkey so majhni in enostavni za uporabo. Enkratno polnjenje na polnilni postaji, vam zagotavlja celodnevno (24ur) poslušanje. Polnilna baterije je preoblikovana tako, da ima znotraj polnilca dodaten akumulator (power bank), tako da lahko polnite tudi brez, da je polnilna postaja priključena na elektriko. Kljub pomanjkanju elektrike, lahko vaše slušne aparate, brez skrbi napolnete kar 3 krat zapored. Uživajte brezskrbno na morju, kampu, gorah, taborjenju, brez dodatnih stroškov in skrbi ali bodo baterije na voljo ter bodite odgovorni do narave in skupaj razmišljamo trajnostno.

Mini hitri polnilec

Pri nas je na voljo tudi mini turbo polnilec z litij-ionsko polnilno napravo kar za v žep in na pot. Ponuja dodatno udobje in ne zavzame veliko prostora, prav tako pa vam v zelo kratkem napolni slušni aparat (manj kot v treh urah) za celodnevno (24ur) poslušanje. Na voljo v seriji Livio Edge AI, Livio AI in Livio.

Pogosta vprašanja o polnilnih slušnih aparatih

Litij-ionska baterija je najbolj priljubljena tehnologija polnilnih baterij, ki se uporablja na trgu. S premikanjem litijevih-ionov znotraj akumulatorske celice z negativno na pozitivno elektrodo ustvari energijo. Litij-ionske baterije imajo močno zmogljivost, ne potrebujejo dodatnega vzdrževanja, ki omogoča dolgo uporabo po kratkem ciklu polnjenja. Litij-ionska baterija je prisotna v telefonih, slušalkah in tabličnih računalnikih.  

Litij-ionska baterija je idealna za slušni aparat, saj omogoča celodnevno uporabo, tudi kadar s slušnimi aparati poslušate glasbo, telefonirate ali spremljate svojo možgansko in telesno aktivnost. Baterija nima pomnilniškega spomina, tako da jo lahko polnite vsak dan, baterije ni treba popolnoma izprazniti. 
 

Glede polnilnih baterij, obstajajo določeni vidiki, vendar jih ljudje ne štejejo za izjemne. Polnilni slušni aparati z litij-ionskimi baterijami, ne potrebuje dodatne nege, vključite jih v pravi polnilnik s pravilno napetostjo. Polnilno postajo slušnih aparatov ne izpostavljajte ekstremnim temperaturam. Polnjenje slušnih aparatov je priporočljivo v zmernih temperaturah med 0 in +40 stopinj Celzija (33-104 stopinj Fahrenheit). Slušne aparate lahko nosite, če so temperature zunaj in znotraj priporočenih meja. 

Da, v primeru, da slušnih aparatov ne uporabljate oziroma jih ne boste nosili več tednov, jih je potrebno hraniti izven polnilne postaje. Pomembno je, če slušnih aparatov ne uporabljate, da jih ne puščate priključene v polnilni postaji. Slušne aparate lahko odložite v polnilno postajo v prostor kjer običajno ležijo slušalke.

Da, varno je nositi polnilne slušne aparate z litij-ionsko baterijo na letalu oziroma potovati. Varno je tudi, če pustite svoje polnilne slušne aparate in polnilno postajo v prtljagi. Opravljeni so bili preizkusi varnosti in kakovosti na letalu s polnilnimi slušnimi aparati ter polnilno postajo, njihova velikost in funkcioniranje je pod dovoljenim maksimumom.

Trenutno ni nikjer zapisano v pravilih pošte Slovenija, da se polnilni slušni aparati z litij-ionsko baterijo ne smemo pošiljati po pošti. Predpisi o pošiljanju pa se lahko tudi spremenijo, tako da je najbolje, da se obrnite na pošto kjer pošiljate, da vam podajo pravilne informacije glede na trenutne zahteve na trgu.

Če so slušni aparati zjutraj, ko ste jih vzeli iz polnilne postaje bili napolnjeni in se vam čez dan spraznili tekom dneva je dobro, da se oglasite v našem najbližjem slušnem centru in optiki da skupaj s slušnim akustikom pregledate in se posvetuje glede polnilne postaje in samega polnjenja slušnega aparata. Polnilni slušni aparati, vam omogoča celodnevno poslušanje (24ur).

Litij-ionske baterije za razliko od NiCad nimajo spomin polnjenja. To pomeni, da cikel praznjenja ni potreben, tako kot pri telefonu. Najboljša praksa je torej, da vsak večer odložite svoje polnilne slušne aparate v polnilno postajo in vključite polnilnik v elektriko, zjutraj ko vstanete polnilno postajo izključite iz elektrike, slušne aparate vstavite v uho.

Ne, zmogljivost polnilne postaje oziroma litij-ionske baterije je izračunana tako, da bo zdržala najmanj tri leta. Sami pa lahko odstranite in reciklirate svojo litij-ionsko baterijo v polnilni postaji in v slušnem aparatu in jo zavržete v lokalnem recikliranem zaboju oziroma okolju. 
 

Izvedite več pri naših slušnih specialistih

Ob nakupu slušnega aparata korekcijska očala brezplačno!