Osem poletnih nasvetov za nego slušnih aparatov

Za zagotavljanje zdravih ušes moramo poskrbeti tudi, da naše okolje ni prehrupno.

Poletje vam prikliče misli o peki na žaru, vožnji s čolnom in morju – številne zabavne aktivnosti na prostem. Če pa uporabljate slušne aparate, je pomembno da se zavedate, da so lahko določeni vplivi iz okolja, kot so toplota, vlaga in voda, problematični za vezje in samo delovanje slušnih aparatov. Kljub temu pa vam bodo z malo skrbi in načrtovanja vaši slušni aparati zagotovili, da boste lahko uživali v vsem, kar vam ponuja poletje.

Tu je osem nasvetov za optimizacijo delovanja vaših slušnih aparatov v poletnih mesecih.


1. Slušne aparate in baterije vedno shranjujte na varnem, hladnem in suhem mestu. Ne puščajte jih v avtu ali na neposredni sončni svetlobi, kjer lahko temperature skokovito narastejo.


2. Bodite prizadevni pri uporabi pripomočkov za razvlaževanje/izsuševanje, da odstranite odvečno vlago iz slušnih aparatov, ko niso v vaših ušesih. Vlaga, potenje in kondenzacija, ki nastanejo zaradi temperaturnih nihanj ob vstopu in izstopu iz klimatiziranih prostorov, lahko vplivajo na pravilno delovanje slušnega aparata. Za razvlaževanje/izsuševanje slušnih aparatov so na voljo različne možnosti (sušilne kapsule s sušilno posodo, sušilnik) — le ne pozabite, da polnilnih slušnih aparatov, ne postavljate v ogrevano sušilno enoto.


3. Izpostavljenost vodi je lahko tudi škodljiva. Večina slušnih aparatov ima zaščito pred vodo, vendar niso vodoodporni, zato slušne aparate spravite v nepremočljivo embalažo za zaščito, ko uživate na plaži, jezeru, bazenu ali kadar koli si lahko zmočite ušesa in lahko pridejo slušni aparati v stik z vodo. Ne pozabite na ušesa, katera je dobro pred ponovno vstavitvijo slušnih aparatov dobro osušiti, pazite samo, da ušes ne sušite – čistite z majhnimi predmeti, kateri lahko uho poškodujejo.


4. Zaščita pred soncem in repelenti proti mrčesu sta pomembna dejavnika pri dejavnostih na prostem, vendar lahko vplivajo na delovanje slušnih aparatov, saj lahko zamašijo mikrofone in sprejemnike. Zato nanesite losjone ali razpršila, preden si namestite slušne aparate (in si seveda najprej očistite tudi roke), ko pa slušne aparate snamete jih dobro obrišite in shranite.


5. Če nameravate obiskati zabaviščni park, ne pozabite, da lahko nenadni, siloviti gibi povzročijo, da se slušni aparati, ki se ne prilegajo dobro, lahko premaknejo in izpadejo. Odstranite jih in shranite, preden se odpravite na vznemirljivo vožnjo.


6. Čeprav so slušni aparati zelo trpežni, se lahko notranja vezja poškodujejo ob padcu. Pomagajte zmanjšati možnost spotikanja tako, da nosite ustrezno obutev, primerno za aktivnost. Vaši slušni aparati in vaša stopala vam bodo hvaležni.


7. Uporabljajte aplikacijo Thrive. S funkcijo Self Check v aplikaciji lahko preverite brezhibnost delovanja vašega slušnega aparata. Če se ugotovi težava, so rešitve na voljo neposredno v aplikaciji, katere vam pomagajo hitro in enostavno odpraviti težavo.


8. Ob težavah kot so popačenje, statika ali prekinitve, katerih ni mogoče odpraviti se obrnite na naše slušne centre.

Poletje je čas za zabavo na soncu! In ob upoštevanju teh nasvetov, bodo vaši slušni aparati zagotovili, da ne boste nikoli zamudili nobenega trenutka!

Deli s prijatelji