Moški – zakaj je pomembno, da daste prednost svojemu zdravju sluha?

Naj vas izguba sluha ne omejuje.

Vsem nogometnim, košarkarskim, ribiškim in lovskim navdušencem ter vsem moškim zunaj, ki imajo aktiven življenjski slog in želijo še naprej ostati zdravi in živeti polno življenje – tukaj je sporočilo za vas.
Ni boljšega časa kot danes, da preverite svoje splošno počutje, če tega še niste storili. Ključni del tega je, da opravite test sluha in zdravite morebitno izgubo sluha.

Izogibanje lahko vodi v tesnobo

Priznajmo si: večina od nas ima neko vrsto stigme do nečesa – še posebej, če je novo ali če ne razumemo popolnoma, kaj je. Ali pa, če se ne ujema z našo miselno paradigmo ali našim osebnim kodeksom ravnanja, se nagibamo k temu, da se čim dlje oddaljimo od tega. Zveni znano?
S to vrsto miselnosti in odnosa v mislih si ne maramo priznati, da nekaj v našem življenju ne gre tako, kot smo mislili – ali da ne deluje tako, kot bi moralo.
Na primer, recimo, da naš sluh ne deluje več kot prej in se zdi, da se slabša. Postanemo razočarani, izolirani, osamljeni, depresivni in polni tesnobe, kajne?
Toda dobra novica je, da niste sami in da obstaja veliko čudovitih rešitev, ki lahko pomagajo pri vašem sluhu in navsezadnje pri vašem splošnem dobrem počutju.

Ne dovolimo, da bi nas izguba sluha zadržala in omejevala, s tem ko je ne zdravimo.

Dajanje prednosti zdravju sluha postavlja kakovost življenja na prvo mesto

Moški običajno ne marajo rednih obiskov zdravnika, ker ne marajo slišati slabih novic od svojega zdravstvenega delavca. A ironično je, da boste točno to slišali, če ne boste redno hodili na zdravstvene preglede.
Če se želite še naprej ukvarjati s športom, loviti ribe, ostati zdravi in živeti aktiven življenjski slog, morate poskrbeti zase.
Večinoma ljudje potrebujejo veliko časa, da sprejmejo to resnico, čeprav je izguba sluha veliko bolj očitna kot slušni aparat.

Prej ko lahko pogoltnete svoj moški ego in si priznate, da potrebujete pomoč, prej boste imeli boljšo kakovost življenja.

Prej kot izkoristite najnovejšo slušno tehnologijo, prej boste ponovno povezani z življenjem – uživali boste v glasbi in filmih, sodelovali v pogovorih in dejavnostih ter se izognili prihodnjemu poslabšanju zdravja, kot je demenca (ki je bila povezana z nezdravljeno izgubo sluha) .
Preprečite prihodnje zdravstvene težave tako, da pri tem date prednost svojemu sluhu in duševnemu zdravju.

Skrb za vaš sluh še nikoli ni bila lažja

Poslušajte, obstaja veliko stvari, na katere nimamo vpliva, a izguba sluha ni ena izmed njih. Še enkrat, ta pomemben mesec je pravi čas, da odpravite težave s sluhom. To je zelo enostavno narediti:

Začnete lahko tako, da se preprosto dogovorite za sestanek z pooblaščenim slušnim akustikom in opravite test sluha. Oglasite se v eni izmed naših poslovalnic, kjer bomo z veseljem ocenili vaš sluh in se z vami posvetovali o možnostih zdravljenja.

Vzemite si čas in postavite svoje zdravje na prvo mesto.

Deli s prijatelji