Izguba sluha in depresija

Ali obstaja povezava?

Ne potrebujemo kliničnih dokazov, da bi razumeli, da izguba sluha povzroči depresijo. Če se soočate z izgubo sluho, se boste izogibali socialnim situacijam (sluh je izziv, zaradi katerega je druženje manj zabavno). Izogibanje socialnim situacijam in interakcijam vodi v socialno izolacijo. Socialna izolacija je povezana z stopnjami depresije. Ljudje smo navsezadnje družabna bitja. Če torej ne sodelujemo in ne ostanemo vključeni, se lahko posledice za fizično in duševno zdravje kopičijo. Toda če potrebujete podatke ter klinične študije, boste prišli do enakih ugotovitev, ker potrjujejo in zaključujejo isto tezo.

Kaj pravijo študije?

Nezdravljena izguba sluha poveča verjetnost depresije NCOA (študija nacionalnega sveta za staranje) poroča, da so ljudje z nezdravljeno izgubo sluha v hudi depresiji., anksioznosti in paranoji. Ne bodo in ne želijo sodelovati v organiziranih družbenih dejavnosti (kot so prireditve / koncerti) kot ljudje, ki so se zdravili z izgubo sluha s slušnimi aparati. Raziskovalci z nacionalnega inštituta za gluhost in druge komunikacijske motnje (NIDCD) so odkrili močno povezavo med okvaro sluha in depresijo med odraslimi po svetu. Ljudje z izgubo sluha imajo 50% večjo verjetnost, da bodo imeli simptome depresijo v primerjavi z vrstniki ki nimajo izgubo sluha. Študija je pokazala, da je uporaba slušnih aparatov zmanjšala diagnozo depresije.

Če lahko slišite vse okoli sebe s slušnimi aparati so interakcije lažje, kar vodi do manjše socialne izolacije in pomagajo zmanjšati tveganje za depresijo.

Če se želite pogovoriti z zdravstvenim delavcem ali slušnim akustikom o vaši izgubi sluha in o tem kaj lahko storite, da zmanjšate vpliv na vaše počutje, smo tukaj, da vam pomagamo!

Deli s prijatelji