Dober sluh pozitivno vpliva na vaše zdravje

Ugotovljeno je, da sta komunikacija in poslušanje temelja uspešnih odnosov.

Vsi si želimo v starosti ostati zdravi in srečni. Vadba in pravilna prehrana sta dve očitni stvari, ki nam prideta na misel, ko razmišljamo o tem. Toda tudi to, da slišimo najboljše, ima velik vpliv na naše zdravje.

Sluh nam pomaga ohranjati družabnost

Ko slišimo jasno in brez omejitev, je povsem normalno da smo angažirani, vzdržujemo povezave, se počutimo del pogovorov in ostanemo družbeno aktivni.

Ali ste vedeli, da raziskave kažejo, da ljudje, ki uživajo v družbenih odnosih načeloma živijo dlje kot tisti, ki so izolirani in osamljeni?

Sluh nam pomaga ohranjati pozornost in nadzor

Naš sluh ima veliko vlogo pri tem, kako samozavestni smo in kako varni se počutimo, ko smo zunaj. Ko jasno slišimo zvoke, se naše prostorsko zavedanje odpre in sposobni smo razlikovati in se odzvati na zvočne znake, ki nas opozarjajo na varnostne težave.

Ali ste vedeli, da je pri posameznikih z dobrim sluhom 2-krat manjša verjetnost, da bodo doživeli nezgodne poškodbe in 3-krat manjša verjetnost, da bodo padli v primerjavi s tistimi z izgubo sluha?

Sluh nam pomaga ohranjati mentalno bistrost

Številne študije povezujejo nezdravljeno izgubo sluha z demenco, katera bi se naj na podlagi raziskav do leta 2050 celo potrojila.

Ali ste vedeli, da je mednarodno združenje za preprečevanje demence pred kratkim potrdilo, da je zdravljenje izgube sluha v srednjih letih ena izmed stvari, ki jo lahko ljudje storijo, da preprečijo ali odložijo demenco?

Sluh nam pomaga prinašati veselje

Bolj kot karkoli drugega nam to, da slišimo najboljše, pomaga ostati pozitivni in živahni. Ne glede na to ali poslušamo smeh prijateljev, zvok glasbe, prve otroške besede, pljuskanje morskih valov ali ptičje petje, nas sluh ohranja angažirane, optimistične in povezane s svetom okoli nas.

Ali ste vedeli, da strokovnjaki pravijo, da optimizem in pozitiven pogled k našemu življenju dodata 7,5 let in 80-odstotno zmanjšanje srčno-žilnih tveganj?

Zaradi vseh teh pozitivnih vplivov na vaše življenje, vam svetujemo, da uporabljate svoje slušne aparate vsak dan. Če pa še niste ponosni lastnik slušnih aparatov, opažate pa težave, se pa čim prej oglasite v naših poslovalnicah.

Deli s prijatelji